Koiran ja kissan kastrointi

Kun lemmikin lisääntyminen ei ole suunnitelmissa eikä niin haluta vahingossakaan käyvän, on eläin mahdollista steriloida eli kastroida. Koiran ja kissan kastrointi ja sterilointi ovat eläinklinikan tyypillisimpiä rutiinitoimenpiteitä, ja ne suoritetaan nukutuksessa. Yleensä kastroinnilla viitataan urosten operaatioon ja steriloinnilla naaraitten operaatioon, mutta sterilointia saatetaan usein käyttää myös yleisluontoisesti kummankin sukupuolen kohdalla. Eläinklinikka Hertassa koiran ja kissan kastrointi ja sterilointi sujuvat vaivattomasti kokeneiden lääkärien ja hoitajien pitäessä hyvää huolta lemmikistäsi. Klinikkamme sijaitsee Helsingin Herttoniemen rannassa, jonne pääset helposti omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä.

Kissan kastrointi

Kissan kastrointi viittaa nimenomaan urospuolisen kissan sukusoluja tuottavien rauhasten poistoon. Uroskissat on suositeltavaa kastroida, mikäli kissaa ei aiota käyttää jalostukseen, sillä kastrointi vaikuttaa suotuisasti kissan käyttäytymiseen: aggressio ja urosmainen käytös vähenevät, virtsalla merkkaaminen useimmiten loppuu ja naaraskissojen astuminen estetään.

Koiran kastrointi

Koiran kastrointi, kuten kissankin, tarkoittaa urospuolisen koiran operointia. Kastrointi ehkäisee paitsi ei-toivottuja pentueita, myös mahdollisia kivessairauksia, kasvaimia tai eturauhastulehduksia. Kuten kissoillakin, uroskoiran aggressio, hyppiminen ja merkkailu vähenevät kastraation myötä.

Kissan tai koiran sterilointi

Lemmikin steriloinnista puhuttaessa kyseessä on yleensä narttukissan tai narttukoiran sterilointi. Sterilointioperaatio on kastraation tapaan kirurginen operaatio, joka tehdään nukutuksessa. Leikkauksessa poistetaan nartun munasarjat sekä kohtu. Käytössämme ei ole tähystysleikkaustekniikkaa. Kissan tai koiran sterilointi on hyödyllinen leikkaus, joka ehkäisee lemmikin vahinkoastumiset sekä myös vähentää merkittävästi muun muassa kohtu- tai munasarjasyöpään sairastumista. Narttu ei voi enää steriloinnin jälkeen sairastua myöskään kohtutulehdukseen, joka on valitettavan yleinen sairaus leikkaamattomilla nartuilla. Kohtutulehdus voi olla hyvinkin salakavala ja hoitamattomana lemmikin henkeä vakavasti uhkaava sairaus, jonka riski voidaan välttää suorittamalla kissan tai koiran sterilointi.

Kissan sterilointi

Jos naaraskissalle ei suunnitella jalostuskäyttöä, on se järkevää steriloida. Kissan sterilointi voidaan suorittaa jo ennen sukukypsäksi tuloa. Steriloinnin ansiosta kissa rauhoittuu ja siitä tulee miellyttävämpi ja rauhallisempi lemmikki.

Koiran sterilointi

Naaraspuolisen koiran sterilointi on yhtä perusteltua kuin uroskoiran kastraatiokin, jos jalostuskäyttö- tai suvunjatkosuunnitelmia ei ole. Käytöksen tasaantumisen lisäksi narttukoiran sterilointi vähentää ja jopa ehkäisee maitorauhasten kasvaimia, valeraskauksia, vaarallista kohtutulehdusta sekä muita lisääntymiselinten sairauksia.

Eläinklinikka Hertta palvelee ammattitaidolla

Vastaanotollamme koiran ja kissan kastrointi- ja sterilointitoimenpiteet suoritetaan huipputason ammattitaidolla lämminhenkisen ja ymmärtäväisen henkilökuntamme pitäessä huolta sekä lemmikistä että omistajasta. Aukioloaikamme ovat laajat.