Sydänsairaudet

Sydänpesialisti Andrea Gladuli (DVM, MS (s.a. Cardiology) tekee klinikallamme sydämen ultraäänitutkimuksia sekä rinta- ja vatsaontelon ultraäänitutkimuksia. Andrea on työskennellyt sydänsairauksien parissa vuodesta 2002 lähtien. Hän on ollut puhujana kansainvälisissä sydänkongresseissa ja julkaissut sydänsairauksista artikkeleita arvostetuissa alan lehdissä. Andrean mielenkiinnon kohteina ovat sydämen rytmihäiriöt ja Holter-tutkimukset (sydänsähkökäyrän pitkäaikaisseuranta) sekä rotutyypilliset sydänsairaudet.

Andrea on myös kissojen HCM- tietokannan virallinen sydäneläinlääkäri. Jalostusultria tehdään klinikallamme kerran kuukaudessa tiistaisin (soita ajanvarausnumeroomme tiedustellaksesi vapaita aikoja). 

Lue lisää: pawpeds.com

Viitteitä sydänsairauksista voi antaa sydämestä kuultu sivuääni, yskä, heikko rasituksensietokyky, hengenahdistus ja huimausoireet. Sydänsairaus voi olla myös täysin oireeton. Sydämen vajaatoiminta voi olla synnynnäistä (esim. sivuääni pennusta saakka) tai hankittua (esim. myöhemmällä iällä ilmaantunut koirien läppävika ja dilatoiva kardiomyopatia tai kissojen hypertrofinen kardiomyopatia). Sydämen ultraäänitutkimus on tärkeää oireettomien sydänvikojen löytymisessä (esim. dilatoiva kardiomyopatia ja hypertrofinen kardiomyopatia tietyillä alttiilla roduilla), oikeanlaisen lääkityksen ja sairauden seurannan kannalta.