Kirurgia – kirurgiset toimenpiteet eläimille

Teemme klinikallamme pehmytkudoskirurgiaa. Yleisimpiä tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi sterilaatio ja kastraatio, märkäkohtuleikkaus, keisarinleikkaus, suolisto- ja virtsarakon kirurgiset toimenpiteet (esim. vierasesineen poisto suolesta, virtsakivien poisto rakosta, koepalat) sekä ihokirurgia (esim. kasvainten poistot, akuutit haavat).

Ajanvarauksen yhteydessä annetaan omistajalle vielä ohjeet toimepiteeseen tuloa varten. Yleisesti leikkaukseen tulevan potilaan tulisi paastottaa ennen leikkaukseen tuloa noin 12 tuntia. Hoitava eläinlääkäri antaa erityisohjeet koskien pieniä pentuja, kaneja, jyrsijöitä ja sokeritautipotilaita, sillä näitä ei paastoteta samalla lailla. Vettä pidetään vapaasti tarjolla. Jos leikkaukseen tuleva koira on hyvin likainen kannattaa se pestä leikkausta edeltävänä päivänä. Ennen klinikalle tuloa käytetään koirapotilas normaalisti tarpeillaan. Mikäli lemmikillänne on jatkuva lääkitys, annetaan lääkitys eläinlääkärin ohjeen mukaisesti.

Leikkaussalissa potilaan unta valvoo koulutettu pieneläinhoitaja. Potilaan pulssi-, hengitys- ja veren happipitoisuus ovat jatkuvassa valvonnassa happisaturaatiomittarin avulla. Potilaan anestesia ja kivunlievitys suunnitellaan potilaskohtaisesti. Leikkaustoimenpiteen jälkeen potilas siirretään lämpimään heräämöön, missä hoitohenkilökunta voi seurata potilaan heräämistä ennen kotiutusta. Omistaja saa kotiin kirjalliset jatkohoito-ohjeet.

Ota yhteyttä tai varaa aika netistä.