Sisätaudit

Sisätaudit kattavat laajan ryhmän erilaisia sairauksia, joihin kuuluvat mm. ruoansulatuskanavan sairaudet, hormonaaliset sairaudet, sydän- ja hengitystiesairaudet, kasvainsairaudet, ihosairaudet, virtsatiesairaudet , hematologia ja infektiosairaudet.

Vastaanottokäynti alkaa perehtymisellä potilaan esitietoihin, oireisiin ja näiden kestoon. Mikäli potilasta on hoidettu saman vaivan vuoksi aiemmin muualla, on hyvä ottaa aiemmat hoitotiedot myös käynnille mukaan. Lemmikille tehdään tämän jälkeen perusteellinen yleistutkimus. Oireiden ja löydösten perusteella määritellään lisätutkimusten tarve.

Sisätaudit voivat ilmentyä hyvin monella tapaa ja oireet ovat harvoin tyypillisiä vain yhdelle vaivalle. Oireet voivat olla epämääräisiä ja aluksi lieviä, jolloin sairauden varsinainen alkamisaikaa saattaa olla vaikea huomata. Mikäli huomaat lemmikilläsi lisääntynyttä juomista ja virtsaamista, muutoksia ruokahalussa, väsymystä, laihtumista, oksentelua, ripulia, kuumeilua, ärtyneisyyttä, ylivilkkautta tai muuta poikkeavaa, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Sisätautipotilaan jatkotutkimuksia varten tarvitaan usein veri- ja virtsanäytteitä, röntgenkuvausta ja vatsaontelon ultraäänitutkimusta. Klinikallamme on käytössä digitaalinen röntgen, korkeatasoinen ultraäänilaite ja hyvinvarusteltu laboratorio.