Kissan ja koiran rokotukset – suojaa lemmikkisi sairauksilta

Kissan ja koiran rokotukset ovat välttämättömiä lemmikkisi hyvinvoinnille ja terveydelle. Rokotusohjelmilla pyritään ennaltaehkäisemään vaarallisten tarttuvien sairauksien leviäminen ja lemmikin sairastuminen. Eläinklinikka Hertta on juuri oikea paikka tulla hankkimaan kissan tai koiran rokotukset, sillä meillä lemmikkisi pääsee hoitoon nopeasti ja teitä palvelee ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Vastaanotolle voit tulla ilman korotettua klinikka-/toimenpidemaksua, myös viikonloppuisin. Ajan voit varata puhelimitse 0290 09 09 88 tai suoraan netistä

Koirien rokotukset

Koiran rokotusohjelma voi vaihdella riippuen siitä, tuleeko pennusta kotikoira vai aiotaanko pentua viedä myös näyttelyihin. Koiran rokotukset ovat joko kolmoisrokote (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvoripuli) tai nelosrokote (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvoripuli ja parainfluenssa). Parainfluenssaviruksia sisältävää yhdistelmärokotetta suositellaan käytettäväksi erityisesti kenneleissä ja usein näyttelyissä käyville koirille.

Kissojen rokotukset

Yleisimpiä kissarokotteita ovat kolmoisrokote (kissarutto ja kissanuhavirukset herpes ja kaliki) ja nelosrokote (kissarutto, herpes, kaliki ja klamydia).

Kissan- ja koiranpennun rokotukset – milloin rokotetaan?

Kissan- ja koiranpennun rokotukset on hoidettava säännöllisesti, alkaen pennun ensimmäisistä elinkuukausista. Ensimmäinen rokotus annetaan koiran- ja kissanpennuille yleensä 12 viikon iässä. Jos tartuntariski on korkea, voidaan lemmikit rokottaa jo aiemmin. Tehosterokotus annetaan noin 16 viikon iässä. Viranomaissuosituksen mukaan rabiesrokotus suositellaan annettavaksi eri aikaan muiden rokotteiden kanssa, jolloin rokote annetaan 18–20 viikon iässä. Seuraava rokotuskerta on vuoden iässä ja tämän jälkeen 1-3 vuoden välein annetuista rokotteista riippuen.

Toimenpiteet ennen koiran tai kissan rokotuksia

Ennen kuin koiran tai kissan rokotukset annetaan, on lemmikin omistajan huomioitava muutama asia. Madotus kannattaa antaa noin 1-2 viikkoa ennen käyntiä ja nartuille rokotusta suositellaan annettavaksi ennen astutusta. Eläinlääkäri tekee aina yleistutkimuksen ennen rokotuksen antoa. Näiden toimenpiteiden ansiosta saadaan varmistettua rokotusten paras mahdollinen teho, suoja ja sopivuus lemmikillesi.

Tutustu rokotusohjeisiin

Eläinklinikka Hertta hoitaa kissan ja koiran rokotukset huolella ja hellävaroen. Jos haluat lukea lisää rokotuksista, voit tutustua tarkemmin voimassa oleviin koirien ja kissojen rokotussuosituksiin ja -ohjeisiin alla olevien linkkien kautta.

Evira – Koirien rokotteet ja rokotussuositukset

Evira – Kissojen rokotteet ja rokotussuositukset

Näyttelyissä käyvien koirien- ja kissojen rokotusmääräykset saattavat poiketa Eviran suosituksista.

Kennelliiton näyttelyiden rokotusvaatimukset

Kissaliiton näyttelyiden rokotusvaatimukset

Evira – Rokotusmääräykset matkustavalle lemmikille

Varaa aika eläinlääkärille rokotuksia varten puhelimitse 0290 09 09 88 tai netistä