Kissan ja koiran rokotukset – suojaa lemmikkisi sairauksilta

Kissan ja koiran rokotukset ovat välttämättömiä lemmikkisi hyvinvoinnille ja terveydelle. Rokotusohjelmilla pyritään ennaltaehkäisemään vaarallisten tarttuvien sairauksien leviäminen ja lemmikin sairastuminen.

Koirien rokotukset

Koiran rokotusohjelmaan kuuluu  nelosrokotus (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvoripuli ja kennelyskä) sekä rabiesrokotus.

Kissojen rokotukset

Kissat saavat kolmoisrokotteen (kissarutto ja kissanuhavirukset). Matkustavat kissat tarvitsevat lisäksi rabiesrokotteen.

Kanien rokotus

Kanit saavat rokotteen, joka suojaa myksomatoosia ja RHD:ta vastaan. Suoja alkaa viikon kuluttua rokottamisesta. Rokotus on uusittava vuosittain.

 

Kissan- ja koiranpennun rokotukset – milloin rokotetaan?

Ensimmäinen rokotus annetaan koiran- ja kissanpennuille yleensä 12 viikon iässä.  Tehosterokotus annetaan noin 16 viikon iässä. Rabiesrokotus voidaan antaa koiralle yhtä aikaa 16 viikkoisena tai erikseen muutaman viikon päästä. Seuraava rokotuskerta on vuoden iässä ja tämän jälkeen 1-3 vuoden välein annetuista rokotteista riippuen.

Toimenpiteet ennen koiran tai kissan rokotuksia

Ennen kuin koiran tai kissan rokotukset annetaan, on lemmikin omistajan huomioitava muutama asia. Madotus kannattaa antaa noin 1-2 viikkoa ennen käyntiä ja nartuille rokotusta suositellaan annettavaksi ennen astutusta. Eläinlääkäri tekee aina yleistutkimuksen ennen rokotuksen antoa. Näiden toimenpiteiden ansiosta saadaan varmistettua rokotusten paras mahdollinen teho, suoja ja sopivuus lemmikillesi.

Tutustu rokotusohjeisiin

Jos haluat lukea lisää rokotuksista, voit tutustua tarkemmin voimassa oleviin koirien ja kissojen rokotussuosituksiin ja -ohjeisiin alla olevien linkkien kautta.

Evira – Koirien rokotteet ja rokotussuositukset

Evira – Kissojen rokotteet ja rokotussuositukset

Näyttelyissä käyvien koirien- ja kissojen rokotusmääräykset saattavat poiketa Eviran suosituksista.

Kennelliiton näyttelyiden rokotusvaatimukset

Kissaliiton näyttelyiden rokotusvaatimukset

Evira – Rokotusmääräykset matkustavalle lemmikille

Varaa aika eläinlääkärille rokotuksia varten puhelimitse 0290 09 09 88 tai netistä