Kissan ja koiran madotus

Kissan ja koiran madotus ovat tärkeä osa lemmikkien terveydenhuoltoa. Autamme mielellämme kissan ja koiran madotusasioissa. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi loistutkimukset, madotusohjelman suunnittelu ja rokotukset. Kauttamme saat myös heisimatolääkityksen ja EU-lemmikkieläinpassin, kun matkustat lemmikin kanssa ulkomaille. Hertan vastaanotto sijaitsee Helsingin Herttoniemessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Koiran madotus

Koiran madotus on erityisen tärkeää pentuikäisille ja kantaville koirille. Kun madotusohjelma toteutetaan pentuaikana hyvin, antaa se koiralle vastustuskykyä sisäloisia vastaan. Kasvattajan tulisi hoitaa pentujen madotus ensimmäisen kerran, kun pennut ovat 2 viikon ikäisiä. 16 viikon iässä ja madottaa tarpeen mukaan.

Koiran heisimadotus

Koiran heisimadotus (ekinokokki) on yleensä ajankohtainen silloin, kun matkustetaan lemmikin kanssa ulkomaille tai takaisin Suomeen. Heisimatolääkitys annetaan maassa, josta eläin tuodaan Suomeen. Heisimadotuksesta tehdään merkintä lemmikkieläinpassiin. Lisätietoa ekinokokkilääkityksestä ja siihen liittyvistä säädöksistä löytyy Eviran sivuilta.

Kun koira tuodaan Suomeen, on lähtömaasta riippuen huolehdittava myös esimerkiksi rabiesrokotuksesta, sirutuksesta ja ulkoloishäädöstä. Lisätietoja eläinten tuonnista ja viennistä saat Eviralta tai ottamalla meihin yhteyttä. Kauttamme saat myös EU-lemmikkieläinpassin matkustamista varten.

Kissan madotus

Matotartunta on yleinen vaiva etenkin ulkokissoilla, mutta aikuisella kissalla se on harvoin vakavaa. Tavallisimpia matotartuntoja Suomessa ovat heisimato ja suolinkainen. Jos kyseessä on ulkokissa, tulisi kissan madotus suorittaa 4 kertaa vuodessa. Madotuksessa käytettäviä valmisteita kannattaa välillä vaihdella. Sisäkissan madotusta suositellaan 1–2 kertaa vuodessa. Valmisteita on saatavilla sekä tabletteina että tahnoina. Tahnan syöttäminen on usein helpompaa.